Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Verschil tussen acryl en gelnagels

  • Geplaatst op
  • 0
Verschil tussen acryl en gelnagels

Wanneer je een nagelsalon bezoekt, zul je zien dat je meerdere keuzes hebt in de kunstnagels die je wilt laten aanbrengen. Gellak zoals die van het merk Diva. Gelnagels. Acrylnagels. BIAB. Hybride nagels. Acrylgel. We begrijpen het als je door de nagels het bos niet meer ziet. Daarom zal deze blog twee kunstnagelsystemen al eens uitlichten: de acrylnagel en de gelnagel. Wat zijn dit voor kunstnagels en misschien nog belangrijker: wat is nu het verschil tussen acryl en gelnagels?

 

Wat zijn acrylnagels?

Acryl kan gebruikt worden met tips en sjablonen en is ook geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagels. Net als andere systemen voor kunstnagels hoort acryl chemisch gezien tot de familie van de acrylaten, een soort plastic. Om deze kunststof te maken, voeg je een poeder en een vloeistof bijeen tot een soort ‘kleibolletje’. Dit hardt uit aan de lucht en vormt een harde laag: de kunstnagel. Acrylaten kwamen recent nog negatief in het nieuws omdat sommige mensen op bepaalde acrylaten allergisch kunnen reageren. Laat je hierdoor niet afschrikken, wanneer je bij een opgeleide nagelstylist aan tafel zit hoef je je hierover geen zorgen te maken. Wil je meer herover weten of leren check dan dit gratis artikel in onze online leeromgeving: www.magicnails.thehuddle.nl

 

Uitharding van acrylnagels

Het chemisch proces van uitharden heet polymeriseren. De polymeren uit het poeder harden niet vanzelf uit, daarvoor moeten ze eerst in contact komen met monomeren uit de liquid. Meer informatie over dit chemisch proces is terug te vinden in hoofdstuk 5 van Hét Boek voor de nagelstylist, het theorieboek dat hoort bij onze basismodule.

Elke acrylformule heeft een eigen samenstelling: een unieke combinatie van ingrediënten van poeder en vloeistof die samen zorgen voor het beste resultaat. We raden je daarom ten zeerste af om willekeurige producten en/of merken met elkaar te combineren.

 

Wat zijn gelnagels?

Net als bij alle andere technieksystemen behoort gel chemisch gezien tot de familie van de acrylaten. Bij de techniek gel wordt met een kant en klaar product gewerkt, in tegenstelling tot acryl waar men twee producten nodig heeft die men zelf mengt om een kunstnagel te maken. Gel is een (dikke) vloeistof die uithardt onder UV (ultraviolet) licht. Bij het werken met gel is daarom een uithardingslamp nodig. Er wordt wel eens gezegd dat UV-licht schadelijk is voor de mens. Dat is zo, maar in de lampen die gebruikt worden voor het uitharden van de gel, word uitsluitend UV-A licht gebruikt (en geen B of C, die wel schadelijk zijn in hoge doses). Bovendien geeft een gemiddelde UV uithardingslamp maximaal 45 Watt aan UV-Licht (energie) af en blijft de hand hier maar heel even onder. Het uitharden van gel onder UV-licht is dus niet schadelijk. Als de klant vraagt: “Wordt mijn huid nu bruin, of is dat UV licht schadelijk?” dan is het antwoord: nee!

Je kunt gelnagels, net zoals acrylnagels, laten zetten als overlay ter versteviging van je natuurlijke nagels of in combinatie met tips of sjablonen om je eigen nagels mee te verlengen.

Gels zijn er in heel veel soorten en viscositeiten (diktes) en in zowel potten als flesjes. Het is anders dan gellak nagels! Gellak wordt net als normale nagellak ‘gelakt’ over de eigen nagels, waarna het uitgehard wordt. Gellak of Gelpolish is dunner en flexibeler, daardoor ook minder lang houdbaar en minder stevig dan gelnagels die echt gemodelleerd zijn.

 

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels wat betreft kwaliteit?

Voor de houdbaarheid van kunstnagels is het belangrijk dat de nagelstyliste goed kijkt naar je natuurlijke nagels. Zijn ze dun, dik, flexibel, hard, laten ze veel vocht of vet door of zijn ze juist heel droog? Allemaal belangrijk om te bepalen wat op jouw nagels het beste zal hechten. Let wel op met vocht, want dit kan leiden tot een groene nagel. Het een is niet beter of gezonder dan het ander, het is de combinatie met je natuurlijke nagel en de werkwijze van de styliste die het verschil maken. Je kunt met acryl net zo’n stevige en dunne nagels maken dan met gel. Wanneer je gelnagels of acrylnagels bekijkt, mag je hier geen verschil tussen zien.

Wel is het zo dat acrylnagels vaak wat harder en minder flexibel zijn dan gelnagels, hoewel er ook keiharde gels bestaan. Er wordt wel eens gezegd dat acryl sneller breekt omdat het harder is. Toch is ook dat niet waar. Vergelijk het met een (harde) glasplaat op een kussen. Wanneer er druk op de glasplaat komt zal die barsten als die op een kussen ligt. Ligt diezelfde glasplaat echter op een stabiele ondergrond dan is er niks aan de hand. Een heel flexibel product op een harde ondergrond is evenmin een goede combinatie. Kennis van zowel de producten als de natuurlijke nagels is daarom de sleutel tot succes.

Zowel gelnagels als acrylnagels blijven zitten totdat ze verwijderd worden, maar zullen rond de drie à vier weken bijgewerkt moeten worden, omdat dan de uitgroei van de natuurlijke nagels zichtbaar is.  Beide soorten kunstnagels moeten verwijderd worden in een nagelstudio om beschadiging aan de natuurlijke nagels te voorkomen.

 

Wat is het verschil tussen acrylnagels en gelnagels qua prijs?

Gelnagels zijn doorgaans niet duurder of goedkoper dan acrylnagels. Voor een nagelstyliste die beide technieken goed onder de knie heeft zal er ook geen verschil zijn in behandeltijd. Maak dus altijd de keuze die het beste bij jouw natuurlijke nagels past en baseer deze niet op een prijsverschil.

 

Is er tussen acrylnagels en gelnagels een verschil in applicatie?

Het grootste verschil tussen acrylnagels en gelnagels is eigenlijk voor de nagelstyliste, want dit betreft de manier waarop de nagels aangebracht moeten worden. Acrylnagels ontstaan uit de reactie die direct plaatsvindt na de vermenging van het poeder met de vloeistof, wat de nagelstyliste minder tijd geeft om acryl te modelleren. Omdat gel pas uithardt wanneer het onder de lamp gaat heeft de styliste iets meer tijd. Na aanbrengen en uitharden van het product wordt de nagel in de juiste vorm gevijld met een geschikte vijl. Hierna kunnen beide systemen afgewerkt worden door te polijsten of door er een gellak in kleur op aan te brengen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline