Ervaar je problemen met het afronden van je bestelling, neem dan contact met ons op via WhatsApp.

Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline

Hoe kun je gellak verwijderen? Tips & Tricks!

  • Geplaatst op
  • Door Miranda Haas
  • Geplaatst in gellak
  • 0
Hoe kun je gellak verwijderen? Tips & Tricks!

Aceton werkt het best om gellak te verwijderen, maar kan wel schadelijk zijn voor je nagels. Je kunt ook voor de iets minder snelle methodes kiezen zoals: vijlen, een peel-off base gebruiken of je nagels laten weken in warm water met zout of olie.

Gellak verwijderen van je nagels kan een hele uitdaging zijn, wanneer je het zonder schade aan je nagels wilt doen en zonder de hulp van een professionele nagelsalon. Het is belangrijk om de juiste methoden te gebruiken voor het verwijderen van gel nagellak. In deze blog zullen we daarom een aantal tips & tricks geven over hoe je zelf je gellak kunt verwijderen.

 

Kun je zelf gel nagellak verwijderen?

Gellak verwijderen van je nagels werkt net wat anders dan normale nagellak te verwijderen. Je kunt echter zelf de gellak van je nagels halen, wanneer je geld wilt besparen of geen tijd hebt om een afspraak te maken. Je hebt hiervoor geen speciale gellak remover, maar de normale nagellak remover biedt vaak al uitkomst.

 

Hoe moet je gel nagellak verwijderen?

De populairste manier om zelf gellak te verwijderen wordt gevormd door een combinatie van nagellakremover, watten en aluminiumfolie. Lees hier hoe je deze verwijderingstechniek toepast:

  • Vijl de bovenste laag van de gellak af, zodat de aceton goed kan doordringen.
  • Doe aceton op de watjes en wikkel deze om je nagels.
  • Doe aluminiumfolie weer rondom deze watjes.
  • Houd het geheel voor een kwartier om je nagels.
  • Verwijder de folie en watjes en verwijder de gellak met een verwijderingstool.

 

Geen aceton in huis?

Heb je geen aceton in huis of wil je liever de gellak van je nagels halen zonder aceton, dan kun je ook je eigen gellak remover fabriceren. Vul een bakje met warm water en doe een theelepel zout hierin. Laat vervolgens je nagels zeker twintig minuten weken. Bij deze behandeling kunnen je nagels wel broos aanvoelen. Zorg daarom altijd hierna ervoor dat je jouw nagels hydrateert met bijvoorbeeld nagelriemolie, zoals de Magnetic Peach. Gel nagellak verwijderen met olijfolie is ook een optie. Volg dan bovenstaande stappen en vervang het zout met olijfolie.

 

Gellak verwijderen met peel off basecoat

Er is nog een tweede manier waarmee je gellak van je nagels kunt halen. Dit is een methode waarbij je niet hoeft te weken, namelijk via een peel off basecoat. Dit doe je als volgt:

  • Smeer nagelriemolie op je nagelriemen en de zijkanten van je nagel.
  • Masseer de olie goed over je nagels uit.
  • Gebruik een cuticle pusher om een hoek van de gellak nagels omhoog te duwen.
  • Gebruik de cuticle pusher om de gellak nagel steeds verder los te wrikken. Hangt de gellak nog goed vast? Smeer dan wat extra nagelriemolie op je nagel.
  • Pas dit vervolgens op de rest van je nagels toe.

 

Gellak verwijderen met een vijl

Zelf je gellak nagels verwijderen kan ook door je nagels te vijlen met een gewone nagelvijl of elektrische vijl. Laatstgenoemde optie gaat sneller, maar dan moet je verstand van zaken hebben. Het te veel wegfrezen zorgt namelijk ervoor dat je eigen nagel te dun wordt. Wegfrezen met een elektrische vijl gebeurt in professionele nagelsalons wel vaak.

De gellak kun je echter zelf verwijderen met een vijl 100/180. Je begint met de 100 gritt kant, waarmee je de top coat en kleur weg vijlt. Houd je bewegingen kort en controleer voortdurend de onderlaag. Als de gellak dun geworden is, dan kun je het beste wisselen naar de 180 gritt kant. Als het grootste deel van de gellak weggehaald is, dan kun je met een buffervijl of sanding block de rest van de lak verwijderen.

 

Gellak slecht voor je nagels?

Je hoort men wel eens zeggen dat gellak slecht is voor de nagels, maar dat is niet waar. Gellak beschadigt je normale nagels niet. Je moet natuurlijk wel goede verzorgingsproducten gebruiken en bij verwijdering bovenstaande adviezen volgen. Ook voor het aanbrengen van je gelnagellak is het raadzaam om je nagels goed te verzorgen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
You are currently buying products for '' Quit
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Advies nodig? Bel ons 046-4512389
Besloten Facebook groep voor klanten!
Gratis verzenden vanaf 100 euro excl. btw
Like & volg ons op Facebook: MagicNailsOnline